Augusztusi tűzijátékot rendezett a Loki a Vasas kapuja előtt, de így sem sikerült győzni

Sport

1-1-es döntetlent védekezett ki a korán emberhátrányba kerülő Vasas Debrecenben. A fővárosiak szereztek vezetést az első félidőben, majd Baráth Botond kiállítása után rengeteg Loki-helyzet maradt ki.

Végül Dorian Babunski mentette meg a debreceniek becsületét.

OTP Bank Liga, 3. forduló.

DVSC-Vasas 1-1 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 5665 néző. Vezette: Bogár.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, (Baranyai, 54.) Romanchuk, Deslandes, Saná – Baráth P. (Neofytidis, 57.), Dzsudzsák – Ferenczi (Horváth K., 46.), Szécsi (Do. Babunski, 70.), Sós (Bévárdi, 46.) – Bárány. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Vasas: Jova – Baráth B., Otigba, Iyinbor (Ihrig-Farkas, 90.) – Szivacski, Berecz, Hidi P. (Hidi M., 71.), Silye – Hinora (Cipf, 82.), Holender (Szalai, 71.), Radó (Deutsch, 46.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gól: Dorian Babunski (86.), illetve Berecz (21.).

Sárga lap: Baráth P. (38.), Bárány (54.), Neofytidis (61.), illetve Hinora (36.), Jova (69.), Hidi P. (69.), Hidi M. (74.), Szivacski (93.).

Kiállítva: Baráth B. (29.).

Sokkal aktívabban és pontosabban kezdték a mérkőzést a házigazdák, akik közelről és távolról is kísérleteztek a gólszerzéssel, ezért Jova Leventének bravúros védésekre volt szüksége, hogy az angyalföldiek ne kerüljenek hátrányba. A játék képe alapján meglepetést jelentett, hogy az újonc az első veszélyes ellentámadását gólra váltotta, és a 21. percben Berecz Zsombor jóvoltából megszerezte a vezetést.

Nyolc perccel később emberhátrányba került Vasas, mert Baráth Botond piros lapot kapott a Bárány Donáttal szembeni durva szabálytalanság miatt. A DVSC lendületét némileg megtörte a kapott gól, és ezen a létszámfölény sem változatott, a szünetig hátralévő időben már nem tudta veszélyes akciókkal nyomás alatt tartani ellenfelét, így egy félidő után a fővárosiak vezettek 1-0-ra.

A szünet után bemutatkozott a DVSC-ben és az NB I-ben a szerdán igazolt Horváth Krisztofer, aki 2020-ban három mérkőzésen szerepelt az olasz élvonalban a SPAL színeiben. Debrecenbe a Torino FC-től érkezett kölcsönben a támadó középpályás, aki az előző idényben az NB II-es Szeged házigólkirálya volt.

A második félidő elején az angyalföldiek magabiztosan őrizték előnyüket, esetenként hatan védekeztek egyvonalban, és bár a folytatásban a hazaiak újra pontosabb, mozgékonyabb játékkal és veszélyes lövésekkel próbálkoztak, ekkor Jova ismét bravúrokat mutatott be a kapuban. Egyre nagyobb fölényben futballozott és támadott a Debrecen, és a 86. percben Saná Gomes beadásánál a kapujából kifutó Jova a saját csapattársától, Iyinbor Patricktól nem fért hozzá a labdához, ezt kihasználva Dorian Babunszki a hálóba lőtt és beállította az 1-1-es végeredményt.

(MTI)