Szenegáli csatár és holland-marokkói balszélső érkezett a Lokihoz

Sport

Két új igazolást jelentett be honlapján a klub.

A holland-marokkói kettős állampolgárságú, 25 éves Karim Loukili balszélsőként és támadóként is bevethető, tehát erős az előrejátékban.

Karim Loukili holland klubokban nevelkedett, az FC Utrecht után megfordult a Sparta Rotterdam és a Helmond együttesében is. A holland másodosztályban 71 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott. A Lübeck színeiben játszott a német Oberligában, majd 2021-ben a lett Riga FC-be igazolt, ahol az előző szezonban 16 bajnoki mérkőzésen és 4 Konferencia Liga-selejtezőn is pályára lépett.

A 24 szenegáli támadó Matar Dieye is aláírt a DVSC-hez. A 190 centiméter magas Dieye olasz csapatokban, a Vicenzában és a Torinóban nevelkedett, majd az ukrán bajnokságban mutathatta meg magát igazán a felnőtt futballban. Játszott az Olimpik Donyeck és a Karpaty Lviv együtteseiben is, ezt követően pedig két esztendeje a horvát első osztályú HNK Gorica szerződtette. A horvát pontvadászatban az előző idényben 25 bajnokin lépett pályára, két gólt szerzett és két gólpasszt adott, emellett betalált kétszer a kupában is.

A Loki új csatára az ukrán és a horvát első ligában összességében 72 mérkőzésen 10 gólt és 7 gólpasszt jegyezhet.