Egy biztos: debreceni siker született. Beszámoló a DEAC-DVSC II. rangadóról

Sport

Nem szoktam a városi „rivális” egyetemi csapat meccseire járni, de ezúttal kivételt tettem. Kíváncsi voltam ugyanis, hogy a DVSC alaposan kiszelektált és megfiatalított második kerete mire fog menni az egykori Loki játékosokat, köztük a nemrégiben a vasutasoktól eligazoló korábbi válogatott Korhut Mihályt is a soraiban tudó, jóval rutinosabb DEAC ellenében.

A két gárda egyébként pont ellentétesen kezdte az NB III Keleti csoportjának küzdelmeit. A Sándor „Tobe” Tamás vezette egyetemisták nagy meglepetésre 2-1-re kikaptak a Füzesgyarmat otthonában, míg Máté Péter fiai a Körösladányt múlták felül egy góllal. Ha vicces és taktikus akarok lenni, akkor azt mondom, a kezdő sípszó előtt már mindenki tudta, hogy debreceni siker fog születni. Így a kérdés tulajdonképpen csak az volt, hogy a hazaiak vagy a vendégek fognak-e örülni a hármas sípszó elhangzását követően.

Még mielőtt megkaptuk volna a válaszunkat, a kezdőcsapatokat böngészve lehetett látni, hogy a kis Lokiban kezdőként pályára lépett két, nyáron az első garnitúrához igazolt játékos is, nevezetesen a román utánpótlás válogatott portás, Raul Balbarau és az osztrák kaland után hazatérő Major Sámuel. Az ő teljesítményükre bevallom őszintén, nagyon kíváncsi voltam. De vélhetően így volt ezzel az NB I-es csapat edzője, Joao Janeiro és segítője Daniel Castro is, akik a helyszínen nézték meg a találkozót.

Az edzői stáb tagjai mellett az első csapat oszlopos tagjai, többek között Dzsudzsák Balázs, Varga József, Baranyai Nimród, Bárány Donát, Ferenczi János is megtekintették az összecsapást. A kezdés előtt a Teniszke Söröző tereszán is bele lehetett botlani egykori vasutas legendákba is, mint például Kerekes „Zsombi csak egy van” Zsombor, Vadicska Zsolt vagy éppen Dombi „Bombázó” Tibor. Ezért aztán aki szeretett volna pár szót váltani vagy akár közös képet készíteni velük, annak szerencséje volt, nagyon közvetlenül viselkedtek a rajongókkal a sportemberek.

A beléptetés egyébként gyorsan ment, a belépőjegy mellé karszalagot is járt egy mosoly kíséretében, mintha csak egy buliba mentünk volna. Barátságos hangulatú volt az egész, a sporttelep egyébként jelenleg is “épül-szépül”: a főtribünt átépítik, így a túloldalon lévő fedett lelátón foglaltunk helyet, de a nap sugarai végig zavartak a kilátásban, ami a készített képek minőségén is meglátszott. Ami a büfét illeti, a szünetben volt némi fennakadás a kiszolgálással, de egyébként igen hamar sorra lehetett kerülni, és a csapolt vagy üveges sörön kívül kissé meglepő módon lehetett kapni a többnyire mozikban árult nachost is.

A mérkőzésről igazából csak dióhéjban annyit, hogy már az első félidőben eldőlt. Körülbelül hárompercnyi rövidzárlat elég volt a sárga mezes Sándor-csapatnak ahhoz, hogy megnyugtató előny tudatában játsszanak a továbbiakban. Először Bereczki Dániel lőtt nagyon szép gólt a román kapus hálójába a 13. percben, aki ezt megelőzően még nagy bravúr árán útját állta egy életerős lövésnek.

A 16. minutumban pedig az egyik vendégjátékos próbálta lemásolni Maradonát a tizenhatoson belül, de Nagy Róbert sporttárs kiszúrta a turpisságot, és tizenegyest ítélt, amit ifjabbik Sándor nagyon higgadtan értékesített. A vendégek részéről a végig agilisan játszó Major veszélyeztetett szabadrúgásból, és remek rúgótechnikájáról tett tanúbizonyságot a nagyérdeműnek – tekerése alig tévesztett célt, így a kapufát döngette meg. Félidőben nem esett több gól, és a végeredmény is ennyi maradt. A második felvonásban jobbára a középpályán járatták a felek a labdát, és küzdelmes jelenetekben sem volt hiány. Ebben jeleskedett a harmadik nyári cívisvárosi visszajátszó igazolás, a fiatal görög Georgios Neofytidis, aki néha nem ment a szomszédba egy kis keménységért sem, és kapott is egy sárga kártyát az egyik ilyen megmozdulása után. Egyébként nem volt durva a meccs.

Összességében dicséret illeti a Loki-tarcsit, hiszen volt tartásuk, és gyakorlatilag vállalható vereséget szenvedtek. Nem borult fel a papírforma, ahogy várható volt: a nagyobb rutin győzedelmeskedett a fiatalos hév felett. 

NB III., Keleti csoport, 2. forduló.

DEAC-DVSC II. 2-0 (2-0).

DVSC II.: Balbarau – Sárosi, Tordai, Szabó K., Fábián (Füzfői, 85.), Zahuczky (Neofytidis, 57.), Major, Horváth Z (Gomes, 85.), Takács B. (Székelyhiidi, 57.), Bökönyi (Batai, 57.), Rácz B. Vezetőedző: Máté Péter.

Gól: Bereczki (13.), Sándor (16., 11-esből).

– Faragó László –