Edzőtáboroztak a hajdú-bihari focibírók

Sport

Július végén tartotta meg nyári edzőtáborát az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottsága. 

Új szabályok, sikeres fizikai és elméleti teszt 

Ahogyan minden nyári edzőtábor alkalmával, ezúttal megismerhették a játékvezetők az IFAB által  meghozott játékszabály változásokat. Szerencsére a 2022/23-as évre kifejezetten kevés  szabálymódosítás történt és azok hordereje sem kiemelkedő, emiatt a futball meccseken résztvevők  sem fognak túl sok változást érzékelni az augusztusban induló bajnokságokban. 

Minden játékvezetőnek sikeres fizikai és elméleti tesztet kellett teljesítenie ahhoz, hogy részt  vehessen az új bajnokságban. Amíg a fizikai szintnél kerettagságnak megfelelő szintidőket kell  teljesíteni, addig az elméleti tesztnél egységes teljesítendő szint van. 

Nem csak a játékvezetéshez értenek a játékvezetők 

Kollégáink az idei edzőtáborban többféle sportban megmutathatták tudásukat. Egymás közötti  verseny keretein belül kispályás foci, ping-pong, darts és póker bajnokságot is rendeztünk, míg a csocsó és biliárd képességeket versenyen kívül lehetett megcsillogtatni. 

A 2022/23-as bajnoki szezon augusztus első hétvégéjén a Megyei Kupa első fordulójával indul, majd a  hónap folyamán fokozatosan indulnak be a bajnoki osztályok küzdelmei is.  

Az MLSZ az új bajnoki évadra jelentősen növelte a játékvezetők díjazását a megyei osztályokban. A  Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottság továbbra is bővíteni szeretné a játékvezetői  keret létszámát, ezért 2022. szeptember 19-én játékvezetői tanfolyam indul, amelyre már lehet  jelentkezni a jatekvezetoleszek.hu oldalon keresztül.

– MLSZ Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottság –