Bravúros döntetlent ért el a Loki a Kisvárda otthonában

Sport

A labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában a DVSC idegenben 2–2-es döntetlent ért el a Kisvárdával szemben.

OTP Bank Liga, 1. forduló
Kisvárda-Master Good–Debreceni VSC 2–2 (0–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion

V: Berke Balázs

Gólszerző: Camaj (49. – tizenegyesből), Makowski (87.), ill. Dzsudzsák (85.), Bárány (93.)
Sárga lap: Leoni (21.), Lucas (69.), Hei (89.), ill. Kundrák (30.)

Kisvárda: Hindrich – Hej, Vranjanin, Kovacic, Leoni – Melnyik, Lucas (Karabelyov, 73.) – Camaj (Návratil, 72.), Ötvös (Makowski, 65.), Asani (Czérna, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 90.)
DVSC: Gróf – Baranyai, Romancsuk, Deslandes, Manrique (Saná Gomes, a szünetben) – Sós (Bévárdi, 86.), Varga J. (Baráth P., 56.), Dzsudzsák, Kundrák (Ferenczi, 39.) – Szécsi, Do. Babunszki (Bárány, 56.)

Joao Janeiro – aki vezetőedzőként megágyazott a Kisvárda tavalyi ezüstérmének – új csapatával, a Debrecennel első meccsét rögtön korábbi sikerei helyszínén játszotta, nem éppen esélyesként. Az első félidőben a Loki számtalan szögletet és szabadrúgást ívelhetett a várdai kapu elé – Dzsudzsák révén veszélytelenül. Eközben a története első európai kupapárharcát sikerrel vevő Kisvárda több komoly ziccert is kidolgozott, Ötvös Bence és Jasmin Mesanovic is alig néhány méterről hibázott.

A szünetben Janeiro becserélte a három napja igazolt Saná Gomest, ami nem bizonyult jó döntésnek, hiszen a fiatal balhátvéd három perccel beállása után a tizenhatoson belül szórakozott el egy labdát, majd lerántotta Driton Camajt, a tizenegyesből vezetést szerzett a szabolcsi csapat.

Három perccel debütálása után hozta össze a Kisvárda büntetőjét a DVSC új igazolása
A hajrára aztán feljebb kapcsolt a DVSC, ami komoly helyzetekben is megmutatkozott: Szécsi Márk közelről fejelt fölé, Hindrich Ottó, a Kisvárda fiatal kapusa pedig Dzsudzsák Balázs remek lövésénél és Jaroslav Návratil önveszélyes megmozdulásánál is hatalmasat védett. Aztán Dzsudzsák újabb kísérletét is hárította, a kipattanót viszont a Loki új tízese már nem hibázta el.

A meccs igazi fordulópontjai még ezt követően jöttek: két perccel a rendes játékidő vége előtt egy rendkívül látványos Makowski-fejessel újra előnybe került a Kisvárda, a 93. percben viszont Bárány Donát szerencsés találatával újra feljött a DVSC, s drámai végjáték után elvitt egy pontot az ezüstérmestől.

(M4 Sport)