Az örmény Hayk Hovakimyan lett a DVSC új klubigazgatója, és eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa is

Sport

Sajtótájékoztatón mutatta be a DVSC az új vezetőedzőt, a portugál Joao Janeirót, valamint az új klubigazgatót, az örmény Hayk Hovakimyant.

Makray Balázs cégvezető elmondta, hogy hogy egy intenzív folyamat zajlott, zajlik a klubnál, amely folyamat minden szereplője elkötelezett a DVSC iránt, és ez egyben egy hosszú távú partnerség a várossal és az egyetemmel is. A cégvezető hozzátette, hogy egy több ütemű szindikátusi szerződés köttetett a befektetővel, melynek első szakasza szerdán már realizálódott is., a klub költségvetése pedig emelkedni fog. A cégvezető bejelentette, hogy a Loki július 9. és 16. között ausztriai edzőtáborba vonul, amely nagyban segíti majd a szakmai munkát.

Hayk Hovakimyanról Makray Balázs elmondta, hogy nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, dolgozott többek között a Paris FC és az FC Noah sportigazgatóságán is. A klubigazgató arról beszélt, hogy immár 2 hete a városban van, tapasztalatot gyűjt, és rendkívül elégedett a debreceni körülményekkel. A 28 éves újdonsült klubizgató úgy látja, sok munkával akár a nemzetközi szint is elérhető lesz, és meg is akarják erősíteni a csapatot.

A klubigazgató bejelentette, hogy játékoskeret kialakítása még folyamatban van, de az már biztos, Dzsudzsák Balázs a Lokiban folytatja pályafutását. A jövő héten hoznak majd nyilvánosságra több részletet.

Az 1+1 évre szerződött Joao Janeiro vezetőedző arról beszélt, büszke arra, hogy a Debrecent, egy ilyen sikeres klubot képviselhet. Szerinte nagyon ritka, hogy ilyen sok saját nevelésű játékos szerepel egy futballcsapatban, mint a DVSC-ben, és ezt szeretné fenntartani.