Végig vezetve nyert a Győr ellen a DEAC a kézilabda NB I/B-ben

Sport

35-29-re verte a DEAC hazai pályán az grofeed ETO UNI Győr együttesét szombaton a DESOK-ban.

A deac beszámolója szerint a győriek otthonában 32-27 lett az eredmény, itt tehát minimum hattal kellett volna győznnie a DEAC-nak. Sikerült!

Az elején hetest védett Boros Tamás. A debreceniek kapusa egyébként az egész mérkőzésen szenzációs teljesítményt nyújtott, ziccereket is hárított, nagyban hozzájárult a DEAC győzelméhez – írja a csapat honlapján.

A Győr negyedóra alatt mindössze három találatot szerezett, míg a debreceniek kilencet. Később megtört a cívis lendület, becsúsztak hibák, pontatlanságok, és az ellenfél pillanatok alatt feljött kettőre. A félidő végére azonban ismét a DEAC vezetett 16-10-re.

A folytatásban még akkor is tudta tartani a DEAC különbséget, amikor a vendégek a kapust lehozva hét játékossal támadtak. Hiába kapta a Győr folyamatosan a heteseket, nem tudott jelentősen felzárkózni. István Péter ezúttal is vezére volt a DEAC-nak, 10 góllal járult hozzá a sikerhez.

A győzelem után a DEAC a hatodik helyen van. Jövő héten Balatonfüredre látogat a debreceni csapat.

NB I/B alsóház, 7. forduló
DEAC – Agrofeed ETO UNI Győr 35-29 (16-10)

DESOK. Vezette: Paska, Vastag.
DEAC: Boros – Gidai 9 (3), Bíró Á. 5, Pethő 2, István P. 10, Mucza 1, Illés 5; Mándi, Kathi 2, Tóth M. 1, Hornyák Z., Mórucz, Péter D., Király

Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, 6/9

Fotó: deac.hu