Jégkorong: szépített a DEAC a Csíkszereda ellen

Sport

A hajrában szerzett góllal 4-3-ra nyert a Magyar Kupa-címvédő DEAC az alapszakaszgyőztes vendég SC Csíkszereda ellen a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, és ezzel 3-1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban, amely így pénteken folytatódik az erdélyi együttes otthonában.

A címvédő Csíkszereda házigazdaként pénteken 7-4-re, szombaton pedig 1-0-ra nyert, míg kedden 4-1-re diadalmaskodott Debrecenben.
Bátran kezdett a hazai gárda, a nyitó harmad derekán Mark Szmirnov megszerezte a vezetést közelről, és a továbbiakban is volt esély a különbség növelésére. A 34. percben Adorján Attila kapus nagy hibáját – senkitől nem zavartatva eladta a korongot – Dominik Novotny használta ki emberhátrányban, ám 32 másodperc múlva emberelőnyben szépített a Szereda.

A harmadik harmad elején Sofron István kapásból bombázott Hetényi Zoltán kapujába. A vendégek csatára a párharc mind a négy összecsapásán eredményes volt. Kisvártatva Reisz Áron is betalált, de videózás után, magas bot miatt nem ért a gól. Maradt a 2-2, de nem sokáig, mert a hazaiak fiatal orosz kettőse, Szmirnov és Dmitrij Karmajev ellentámadása után utóbbi mattolta Adorjánt. Az 55. percben létszámfölényben Andrej Taratuhin egyenlített. Aztán 1:45 perccel a vége előtt Molnár Dávid váltotta gólra Sági Martin szép keresztpasszát, ezzel diadalmaskodott a hajdúsági alakulat.

A liga történetében még egyetlen csapat sem tudott 0-3-ról párharcot nyerni, erre tesz most kísérletet a Debrecen.
A másik ágon az FTC-Telekom 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a Gyergyót, miután a székely csapat betegség miatt az utolsó két összecsapásra nem tudott kiállni. Amennyiben a Debrecen nem jut döntőbe, úgy az FTC – mint a legjobb Erste Ligás magyar csapat – megvédi magyar bajnoki címét.

Eredmény, elődöntő, 4. mérkőzés:
DEAC – SC Csíkszereda (romániai) 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1, a Csíkszereda javára.