Dávid Lászlót választották a hónap utánpótlásedzőjének

Sport

A hónap utánpótlásedzője januári díját az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői adták át  a Magyar Sport Házában. A díjat a DEAC vívószakosztályának trénere nyerte meg először – tette közzé a deac.hu.

Az idén alapított díj három jelöltje Dávid László debreceni vívó-, Gór-Sebestyén Júlia budapesti műkorcsolya- és Kocsis Tamás körmendi kosárlabdaedző volt. A kuratórium döntése alapján a januári elismerést – és az azzal járó 200 ezer forintot a DEAC 38 éves trénere érdemelte ki.

A Dávid László tevékenységéhez köthető, januárban elért eredmények közül kiemelkedik, hogy Battai Sugár Katinka a hónap elején Budapesten rendezett junior-világkupaversenyen aranyérmes lett, csakúgy, mint a decemberi, Sosnowiecben lebonyolított korosztályos vk-viadalon. Januárban a fiatal ott volt a plovdivi felnőttvilágkupán ötödik helyen végzett felnőtt női csapatban is, egyéniben pedig nyolcaddöntősként zárt a Tbilisziben tartott – szintén felnőtt – vk-viadalon.

“A fiatalok felkészítésben elsődlegesnek tartom az állandóságot és a következetességet – fogalmazta meg edzői hitvallását Dávid László.
– A cél, hogy a gyerekek megszeressék a sportot és megtanuljanak jó döntéseket hozni a versenyszituációkban. Ha ez sikerül, az eredmény is jönni fog, bár az utánpótláskorban nem az a legfontosabb, hanem a minél magasabb szintű technika elsajátítása.”