Fontos három ponttal gazdagodtak a DEAC futsalosai

Sport

A felsőházba vágyó DEAC férfi futsalosai a Nyírgyulaj otthonában vizitáltak hétfő este. Elek Gergő vezetőedző betegség miatt nem tarthatott a csapatával. A keret sem volt teljes: Rácz Zsolt és az eltiltott Vass Ottó nem léphetett pályára – írja a deac.hu.

Thiago a harmadik percben küldte a labdát a hazai kapu bal alsó sarkába, majd Faragó Lajos éles szögből bombázott a léc alá.

A rosszul sikerült rajt nem szegte a hazaiak kedvét, Krajcsi Bencének többször hatalmasat kellett védenie. Az első félidő derekán Matheust harcolt ki egy büntetőt. Krajcsi helyére Dobi Attila érkezett, de Nyírgyulaj brazil légiósát nem tudta meglepni.

Nem sokkal később ismét kettővel vezetett a Debrecen: egy szöglet után Harmati próbálkozása fogott ki Petró Martinon. Tapadtak a debreceniekre a hazaiak, Tóth Erik kozmetikázott az álláson. A szünetig Matheus és Harmati is eltalálta a kapufát, a pihenő alatt 2-3 szerepelt az eredményjelzőn.

A második játékrészben egy sarokrúgást követően Matheus kapásból bombázott a debreceni kapuba. Viszonylag sokáig nem volt újabb találat, a csendet Szabó Ábel törte meg, aki egy szép kontrát fejezett be.

A 37. percben ismét gyors ellencsapást vezetett a DEAC, ezúttal Harmati tette fel az i-re a pontot. Az ötödik debreceni gólt Krajcsi sokadik bravúrja előzte meg. A hajrában a nyírgyulajiak elővették az öt a négy elleni taktikát, amiből Nagy Bence profitált. A végéig még Matheusnak akadtak életerős kísérletei, de ezeket szerencsére megúszta a debreceni gárda.

Nagyon kellett ez a három pont, ennek köszönhetően megmaradt a debreceniek  esélye a felsőházra. Szentes-Bíró Tamásék az alapszakasz utolsó meccsén az Újpestet fogadják a DESOK-ban január 31-én.

NB I 17. forduló
Nyírgyulaj Futsal-DEAC 4-5 (2-3)
gólszerzők: Matheus (9., 26. – az elsőt büntetőből), Tóth E. (18.), Nagy B. (39.), ill. Thiago (3.), Faragó (6.), Harmati (15., 37.), Szabó Á. (35.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Berecz, Szabó Á. Cserék: Dobi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Harmati, Sándor K., Serestyén.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft