Összejött a címvédés, ismét Magyar Kupa-győztes a DEAC jégkorongcsapata!

Sport

A címvédő DEAC drámai csatában 4-3-ra legyőzte a házigazda Hydro Fehérvár AV19 csapatát a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi döntőjében.

Exim Magyar Kupa, négyes döntő, Székesfehérvár:

döntő:
DEAC – Hydro Fehérvár AV19 4-3 (2-0, 1-1, 1-2)
gól: Spirko (10.), Kulesov (16.), Novotny (24.), Sági (58.), illetve Németh (30.), Erdély (45.), Petan (49.)

A két csapat tavalyi a debreceni fináléban is találkozott, akkor a DEAC meglepetésre hosszabbítás után diadalmaskodott az osztrák bajnokságban szereplő riválisa felett, és fennállása során először lett MK-győztes.

Alaposan ráijesztett a Debrecen az esélyesebbnek tartott hazaiakra. Ugyan előbb kihagyott egy emberelőnyt, ám a 10. percben Spirko a levegőben belenyúlt egy távoli lövésbe, így Tirronen nem védhetett. Hat perccel később megismétlődött a jelenet: Gőz kék vonalas lövésébe Kulesov nyúlt bele, a finn kapus ismét tehetetlen volt. Hiába támadott többet a Fehérvár, mégis kétgólos hátrányba került 2500 szurkolója előtt.

Teljesen felesleges kiállítással a második harmad elején ismét emberelőnyhöz jutott a DEAC, és a kapu előtti kavarodásból Novotny köszönt be. Érett a meglepetés. Nyomott, nyomott a Volán, és a meccs derekán szépített Németh révén a kapu mögül visszatett passzból.

A harmadik harmadra őrült hajrát nyitott a Fehérvár. Előbb Erdély, majd Petan emberelőnyben talált be, így a 49. percben már 3-3 volt az állás. Két kapuvas segítette Hetényit, a vendégek kapusát, majd 2:53 perccel a vége előtt Sági tette bele az ütőjét egy lövésbe, a pakk pedig a fehérvári kapu jobb felső sarkába csapódott. Ekkor Petan volt kiállítva. A hajrában kettős emberelőnyt harcolt ki a Volán, sőt a kapusát is levitte, így 6 a 3 ellen támadhatott. Azonban Hetényi bravúrral védett kétszer is, lezárva így a finálét.

DEAC Berta Ákos
Berta Ákos, a címvédő DEAC csapatkapitánya (k) átveszi a kupát Such Györgytől, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökétől (b), miután a jégkorong Magyar Kupa döntőjében a debreceni csapat 4-3-ra legyőzte a Hydro Fehérvár AV19-et a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 2022. január 23-án. MTI/Vasvári Tamás

A fehérvári közönség a lefújást követően megtapsolta az ellenfél hősét, aki korábban Fehérvárról lett válogatott kapus.

Korábban:
a 3. helyért:
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

a szombati elődöntőkben:
Hydro Fehérvár AV19 – FTC-Telekom 5-0
DEAC – DVTK Jegesmedvék 5-3