Darts: Peter Wright másodjára világbajnok

Sport

A skót Peter Wright nyerte – pályafutása során másodszor – a londoni Alexandra Palace-ban rendezett darts-világbajnokságot, mivel a hétfő esti döntőben 7-5-re legyőzte az angol Michael Smith-t.

Az 51 éves Wright jobban kezdte a finálét, 2-0-ra elhúzott, de a mérkőzés közepén már a riválisa nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, így Smith 4-3-ra és 5-4-re is vezetett. Azonban a hajrába ismét a világranglistán második Wright célzott pontosabban, melynek köszönhetően az utolsó három szettet nagyszerű játékkal megnyerte, ezzel 2020 után másodszor is elhódította a világbajnoki címet.

A finálé rekordbeállítást is hozott, ugyanis a 2019 után a második vb-döntőjét is elveszítő Smith 24-szer is a maximális 180 pontot dobta három tripla húszassal egy körben. Ezt a csúcsot így mostantól éppen legyőzőjével tartja közösen, aki a vasárnapi elődöntőben állította fel a rekordot. Smith az egész vb-n 83-szor dobott 180 pontot, ami szintén csúcs, az eddigi legjobb teljesítmény a kétszeres világbajnok, szintén skót Gary Andersoné volt, aki a 2017-es vb-n 71-szer teljesített maximális pontszámú kört. Wright 500 ezer fontot kapott sikeréért, míg a 31 esztendős Smith 200 ezerrel vigasztalódhatott.