4-1-re verte a Fradi a DEAC jégkorongozóit

Sport

A mieink számos ígéretes helyzetet dolgoztak ki, a góllövés azonban ez alkalommal sem ment, többször is a döntő pillanatokban hoztunk rossz döntéseket, túlcizelláltuk a lehetőségeket. Egy lőtt góllal nagyon nehéz mérkőzést nyerni, főként egy Fradi-szintű együttessel szemben – írja a deac honlapján.
Váltakozó játékkal indult a találkozó, a debreceni legénység az első percekben több komoly helyzetet dolgozott ki, ám ezek rendre kimaradtak, míg a zöldek korán vezetéshez jutottak. A DEAC benn ragadt a védekező harmadban, Galántai lövése megpattant Hetényi Zoli előtt, így jutott a debreceni hálóba.

A 19. percben Vokla jó átadását Dalecky remekül játszotta meg, az első szándékból leadott lövést még hárította Arany, de az duplázást már nem védhette. Sajnos, egy fél perc sem telt el az egyenlítő találat után, amikor egy korong eladást követően Fowlie közelről kibabrált a debreceni védelemmel. A meccs első harmadában ismét kezdtek kimaradozni a helyzetek, így ferencvárosi vezetésnél vonultunk szünetre.

A játékrész második részében ugyan többet kísérletezett a zöld-fehér együttes, de a mieink játszottak veszélyesebben. Több lehetőségünk nyílott az egyenlítésre, de megint csak nem sikerült belőni a helyzeteket!

42.55-nél Roczanov takarásból volt eredményes. Három perccel utóbb Kloz-ra fújtak rá 2+ 2 percet magas bot használata miatt, a hátrányt ugyan kivédekeztük, de közben egyre fogyott az idő. 45.57-től kezdve egymás után ültek ki a zöld-fehér játékosok, elsőként Galántai, majd az 50. perctől Tóth Gergő. 54.26-nál újra Tóth Gergőt állították ki, György József pedig időt kért.

A srácoknak többször sikerült jó helyzetbe kerülni, de a góltalanság tovább tartott. Alig három perccel később Hetényi Zoli is lejött, kapus nélkül rohamoztak a mieink. Egy rossz döntés következtében azonban az ellenfélhez került az pakk, végül Kulmala üres kapus góllal állította be a végeredményt.

2021.11.28. 18.30 Tüskecsarnok
EL
FTC-Telekom – DEAC 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Gólszerzők: Galántai, Fowlie, Roczanov és Kulmala, illetve Dalecky

Fotó: ftc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük