Lionel Messi

Idén is Messi nyerte az Aranylabdát

Sport

Az argentin Lionel Messi hetedjére is elnyerte a labdarúgás legrangosabb egyéni díját, a France Football által évente kiosztott Aranylabdát.

A nagy vesztes a második helyezett lengyel Robert Lewandowski, aki tavaly a legnagyobb esélyes lett volna, ha nem marad el a díjátadó.

“Hihetetlen itt lenni ma este – nyilatkozta Lionel Messi, miközben egyik fia még keresztbe tett ujjakkal szorított a papának. – Megígérhetem, hogy harcolni fogok az új klubomért is. Nagy utat jártam be… Köszönök mindent a barcelonai játékostársaimnak, és a válogatottbeli társaknak is. Ez volt az álmom, hogy nyerjünk végre valamit a válogatottal, a Copa Americán sikerült, fantasztikus élmény volt ez a számunkra. Barcelonában és Párizsban is sokan hozzájárultak ehhez a sikerhez, nem is szólva a feleségemről és a gyermekeimről, szüleimről.”

Messi Lewandowskit vigasztalta, mondván, az előző szezonban ő érdemelte volna meg a díjat, és kiemelte, micsoda nagyszerű küzdelemben előzte meg őt. “Robert, te is megnyerhetted volna ezt a díjat!” – zárta sorait sportszerűen Messi a Nemzeti Sport szerint.

A sorrend:

1. Lionel Messi
2. Robert Lewandowski
3. Jorginho
4. Karim Benzema
5. NGolo Kanté

A legjobb kapus az olasz Gianluigi Donnarumma lett.