Hajdúszoboszló csatlakozott először a DVSC tehetségkutató- és gondozó programjához

Sport

Partneregyesületi szerződést kötött egymással a DVSC Labdarúgó Akadémia (DLA) és a Hajdúszoboszlói Sport Egyesület pénteken, a Debrecen-pallagi edzőcentrumban.

A DLA ősszel új tehetségkutató- és gondozó programot indított el, amelyet elsősorban a DVSC iránti szimpátia jellemez. Hajdúszoboszló az elsők között csatlakozik a programhoz – közölték a szervezők.

Közleményük szerint olyan futballközösség megalkotása a céljuk, amely szem előtt tarja a DVSC tradícióját, hagyományait. Ennek fontos alkotóeleme, hogy az akadémia minél több régiós és saját nevelésű játékost neveljen a felnőtt csapatnak, olyan labdarúgókat, akik akár a nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

A programban szerepel a kiemelt képességekkel rendelkező fiatal játékosok akadémiára kerülésének előkészítése, és a tehetséges játékosok kiválasztása 9-12 éves korban, valamint a partnerkluboknál tevékenykedő szakemberek tudásának megerősítése.

A jövőben azt tervezik, hogy a DVSC felnőtt bajnoki, illetve kupamérkőzésein bekísérőként, zászlóvivőként vagy labdaszedőként szerepelhessenek a partneregyesületek játékosai, hogy kedvenceiket így “testközelből” is láthassák játszani.

Az együttműködés jegyében a partnerklubok a gyerekek és az utánpótláskorú labdarúgók képzését közös szakmai koncepció alapján, a DLA szakmai támogatásával végzik, annak segítségét elfogadják, és segítik az utánpótláskorú játékosok orientációját az akadémiára – írták a közleményben.