Hajdú-Bihar Megyei II. osztály 10. forduló: gólokban nem volt hiány

Sport

A Hajdú-Bihar Megyei II. osztályban a 10. fordulót rendezték a hétvégén. Gólgazdag meccseket játszottak a csapatok, két együttes is szerzett 10 találatot.

A sereghajtó Nyírábrány a középmezőnyben szereplő Nyírmártonfalvát látta vendégül. A hazaiaknak nem sikerült kilábalni a gödörből, már a félidőben 6-1-re vezettek a vendégek. A második játékrészben Tóth Tamás megszerezte a mesterhármasát is, a Nyírmártonfalva pedig 10 gólig meg sem állt. A hazaiaknak még egy szépítő találat összejött ugyan, de ez kevésnek bizonyult. Nyírábrány – Nyírmártonfalva 2-10 (1-6)

A listavezető Polgár együttese az alsóházi Görbeháza ellen csapott össze. Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, de a félidő végére már a hazaiaknál volt az előny. A második játékrész hajrájáig tartotta a lépést a Görbeháza, ám a végére elfáradtak, így a Polgár 5-3-ra tudott nyerni. Polgár VSE – Görbeházi KSE 5-3 (2-1)

A Tiszacsege a Nyíracsádot látta vendégül szombat délután. A hazaiak 2-0-ra vezettek a félidőben Simon Nándor és Simon Zoltán góljaival, amelyet a második játékrészben tovább növeltek, ismét Simon Nándor volt eredményes. Tiszacsege – Nyíracsád Petőfi SE 3-0 (2-0)

A másik tíz gólos együttes a fordulóban a Bestrong csapata volt, amely az Ebest látta vendégül. A mérkőzésen két ex-DVSC futballista is eredményes volt, a hazaiaknál Tisza Tibor, a vendég oldalon Rezes László. A Bestrong végig a kezében tartotta a meccset, könnyedén 10-5-re győztek. Két pontra vannak az első helytől egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. Bestrong SC – ESBE 10-5 (4-2)

Az utolsó előtti Debreceni Sport Club vendége volt a Nádudvar együttese. A középmezőnyben szereplő vendégek a papírforma szerint vezettek a félidőben. A hazaiak viszont két perc alatt fordítottak Molnár Bence duplájával, amely előnyt nem engedték ki a kezük közül a második játékrészben. Debreceni Sport Club – Nádudvari SE 2-1 (0-1)

A Blondy FC a kiesés elől menekülő Földest fogadta. A hazai csapat nem hagyott sok lehetőséget ellenfelének. A félidőben már 2-0-ra vezetett az Esztár, amelyet még egy góllal sikerült növelni a végén. Blondy FC Esztár – Földes KSE 3-0 (2-0)

A Nagyhegyes és a Báránd egyaránt pocsék formában várta az egymás elleni találkozót, amely után egyik csapat sem jött ki a rossz szériából. A vendég bárándiak már 2-0-ra is vezettek egy félidő után. A hazaiak azonban felpörögtek és egyenlíteni tudtak a végén. Nagyhegyesi SC – Báránd KSE 2-2 (0-2)

Vasárnap újabb két találkozót játszottak a fordulóban. A negyedik Hajdúhadház látogatott Téglásra, ahol a dobogó közelében lévő vendégek voltak az esélyesek. Az első játékrész nem hozott gólt. A második félidőben Hevesi találatával a Téglás szerzett vezetést. Tíz perc sem telt el, Rézműves Máté góljával már 1-1 volt az állás. A hosszabbításban azonban ismét Hevesi vette be a hajdúhadházi kaput, megnyerve ezzel csapata számára a találkozót. Téglás VSE – Hajdúhadházi FK 2-1 (0-0)

A Létavértes és a Konyár szorosan követik egymást a tabellán. Az első félidőben a kettőjük meccse is szorosnak bizonyult, a Konyár szerzett vezetést, Czibere góljával az első játékrészben. A hazaiak rákapcsoltak a második félidőre és négyet lőttek a vendég kapuba. Kontor mellett Szabó Zsolt mesterhármasa kellett a kiütéses győzelemhez. Létavértes SC – Konyári SE 4-1 (0-1)

A Hajdúdorog – Józsa mérkőzést november 20-án pótolják a csapatok.