Kiütéses vereséget szenvedett a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a németektől

Sport

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 5-1-es vereséget szenvedett a német csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján Szegeden.

Az esélyesebb németek bő fél óra elteltével kétgólos előnyre tettek szert, de Gera Zoltán szövetségi edző együttese a szünet előtt szépített Kiss Tamás találatával.

A második félidőben kifejezetten jól kezdtek a magyarok, mégis a németek szereztek gólt szerencsés körülmények között, ami alaposan kedvét szegte a hazai gárdának, amely végül még két gólt kapva 5-1-re maradt alul.

Szendrei Norbert (j) és a német Yannik Keitel a Magyarország-Németország U21-es labdarúgó Eb-selejtező mérkőzésen Szegeden 2021. október 12-én. MTI/Illyés Tibor

A magyarok szeptemberben 2-1-re kikaptak Izraeltől, majd 4-0-ra nyertek San Marinóban, míg négy napja a lengyelekkel játszottak 2-2-es döntetlent. A csoport hatodik tagjával, a lett válogatottal november 12-én találkoznak először.

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, az első helyezettek és a legjobb második – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijut a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot játszik jövő szeptemberben.

U21-es Eb-selejtező, 4. forduló, B csoport:
Magyarország-Németország 1-5 (1-2)
gólszerzők: Kiss (39.), illetve Schade (5., 90.), Tillman (32.), Shuranov (54.), Krauss (66.)

(MTI)