Papírforma? Kikapott a Loki Kisvárdán

Sport

Bár korán vezetést szerzett a DVSC, végül a hazaiak fordítottak, és 2-1-re legyőzték a Lokit.

A 17-6-os lövési és 9-2-es kapuralövési arány azért mutatja, hogy mekkora fölényben játszottak a hazaiak.

OTP Bank Liga, 7. forduló.

Kisvárda-DVSC 2-1 (0-1).

Kisvárda, 2980 néző. Vezette: Bognár.

Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni – Simovic, Melnyik (Lucas, 77.), Navratil (Asani, 77.), Ötvös (Zlicic, 68.), Bumba (Camaj, 84.)- Mesanovic. Edző: Joao Janiero.

DVSC: Kosicky – Korhut, Deslandes, Baráth, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bévárdi (Soltész, 84.), Ugrai, Sós (Szécsi, 62.) – Bárány (Tischler, 78.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Mesanovic (50.), Zlicic (90.)., illetve Varga J. (11.).

Sárga lap: Melnyik (44.)., Simovic (60.), Leoni (62.)., illetve Sós (23.).

A Loki kezdte nagyobb lendülettel a késő nyári, napsütéses időben rendezett mérkőzést. A hajdúságiak támadó szellemű futballja tíz perc után kifizetődött, mert Varga József hajszálpontos lövése utat talált a jobb alsó sarokba. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az éllovas Kisvárda, így kifejezetten jó iramú és lüktető meccs alakult ki, melynek során mindkét csapat szerezhetett volna gólt, gólokat. Egy-egy alkalommal mindkét gárdát a keresztléc mentette meg, emellett Kosickynek több bravúrja is volt, míg debreceni részről Ugrai hagyott ki egy ziccert közvetlenül a szünet előtt.

A folytatásra is lendületben maradt a listavezető, amely Mesanovic gyönyörű találatával hamar egyenlített. Az együttesek ezt követően is egyértelműen győzelemre játszottak: a Kisvárda birtokolta többet a labdát, de a hajdúságiak gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak. A hajrában a hazaiak jártak közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de Kosicky bravúrjai és a pontatlan befejezések miatt ez sokáig nem jött össze, végül a 89. percben a csereként beállt Zlicic távoli lövése döntötte el a három pont sorsát.

Mesterszemmel

Joao Janiero: Jó meccset játszottunk, amihez az ellenfél is kellett. Rengeteg helyzetet kihagytunk, de egy percre sem álltunk meg. Összességében elégedett vagyok.

Toldi Gábor: Rendkívül csalódottak vagyunk, több volt ebben a mérkőzésben. Hiányérzetünk van, hiszen rengeteg párharcot vesztettünk, nem szedtük fel a második labdákat, főleg a második félidőben. Gratulálok a Kisvárdának a győzelméhez, amihez mi is hozzájárultunk a hibáinkkal – nyilatkozta a klub honlapjának a DVSC vezetőedzője.