Jégkorong – MAC HKB Újbuda – DEAC 3-2

Sport

A DEAC együttese szeptember 17-én, idegenben játszotta le az idei bajnokság nyitó mérkőzését – tette közzé a deac.hu

Az első meccs első harmadát Turcotte lövése vezette fel, Bálizs azonban a helyén volt. A következő percekben a hazaiak vették át az irányítást, de kevesebbet veszélyeztettek, ezen Gőz Balázs és Kreisz 2-2 perces pihenője sem változtatott. A 12. percben egy számunkra roppant balszerencsés góllal szerzett vezetést a MAC; Stevens lőtt kapura, korongja egy hátvédünk ütőjén felpattant és behullott be a gólvonal mögé.

A gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink. Egyre inkább kirajzolódott a szándék, hogy mélységi passzokkal indítsák a gyors debreceni támadókat, főként Turcotte-t és Dalecky-t. A helyzetek meg is voltak, Bálizs azonban nagyokat fogott. A 19. percben Gooch került a büntetőpadra, ám a lehetőséget kihagyták a mieink. A kapura lövések mutatója az első etapban 9-16 volt, mégis a hazaiak zártak vezetéssel.

A 2. játékrész elején Dansereau-t vitték ki a játékvezetők, de röviddel később elcserélték magukat az egyetemisták, odalett a lehetőség.

Még tartott a MAC emberelőnye, amikor Novotny és Dalecky indítottak támadást, Daleckynagy gólt vágott, emberhátrányban jött össze az egyenlítés. 28.43-nál Berta adott egy remek passzt Ságinak, aki egyből beverte a pakkot a felső sarokba.

A 30. percben Kloz-t állították ki, a hátrányban jól rombolt a debreceni védelem, Dalecky botjában ott volt a 3-1-es vezetés is, de sajnos, benne is maradt. 35.38-nál Dansereau beadásába Gooch kapott bele, a pakk becsorgott, egyenlített a hazai gárda.

A 3. harmadban mindkét csapat megpróbálta kierőszakolni a döntést, de mind a két hálóőr nagyokat fogott; Bálizs előbb Spirko lövésénél mutatott be bravúrt, majd Berta és Molnár Dávid kísérletét hárította. Az 54. percben Turcotte egyedül állt szemben Bálizzsal, a párharcot a hazai kapus nyerte. Még a rendes játékidő alatt is megindultunk egy lecsorgó koronggal, de nem sikerült betalálni, 5 perces hosszabbítás következett.

A ráadás a 62. perc végéig tartott. Először nálunk volt a joker; Kloz vágtatott végig a pályán, az utolsó pillanatban azonban Macaulay hárított. 61.54-nél Molnár Bálint belőtt egy kipattanót, ezzel eldöntötte a bónusz-pont sorsát.

2021.09.17. 19.00 Tüskecsarnok
EL 5
MAC HKB Újbuda – DEAC 3-2 hu (1-0, 2-2, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: Stevens, Gooch és Molnár B., illetve Dalecky és Sági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük