Gyöngyösön járt a DEAC teniszcsapata

Sport

A DEAC-DSC III. osztályú férfi teniszcsapata Gyöngyösön játszott nagyon fontos mérkőzést számolt be a deac.hu.

A debreceniek veretlenül érkezett a rangadóra, míg a hazaiak eddigi egyetlen vereségüket tőlünk szenvedték el májusban, 6/3 arányban.
A végelszámolásnál azonos számú győzelem esetén az egymás elleni eredmény számít, így tudtuk azt, hogy legalább négy mérkőzés megnyerésével magunk mögött tudjuk tartani a gyöngyösieket.
A találkozót nehezítette, hogy két debreceni teniszező (Géczy Gábor és Molnár Ákos) az utolsó két napban sérült meg, míg a II. osztályú rájátszásban is érdekelt csapattagok (Léka Péter, Bencző Balázs, Bellér Gábor) “rápihentek” a vasárnapi, feljutási mérkőzésre.Az egyes pályán Szilágyi Bence ezúttal match tie break-ra késztette tavaszi ellenfelét és bár alulmaradt, a megnyert játszma is sokat jelentett a végelszámolásnál. Kettes pályán ifj. Varga Ákos is újratalálkozott első fordulós ellenfelével, győznie azonban ezúttal sem sikerült. A hármas és négyes pályán egyoldalú mérkőzésen diadalmaskodott id. Varga Ákos és Barabás Bence. Az ötösön Bányai Benedek az augusztus végi szenior csapat világbajnokságot megjárt, rutinos ellenfelével szemben aratott bravúros győzelmet. Míg hatos pályán Matkó Zoltán lépett pályára és szenvedett kétjátszmás vereséget.

Szinglik után tehát 3/3-mal fordultunk és Szilágyi Bence megnyert játszmájának köszönhetően már ekkor biztos volt, hogy a tavaszi eredménytől csak szorosabban kaphatunk ki. Annak ellenére, hogy a legfontosabb kérdések már eldőltek, izgalmakban nem volt hiány a párosokon sem.

A Barabás-ifj. Varga duó match tie break-ben győzött, a Szilágyi-id. Varga kettős két szoros, míg a Bányai-Matkó pár két simább játszmában maradt alul, így a végeredmény 5/4 a hazai együttes javára. Ezzel a DEAC-DSC megőrizte helyét a csoport élén, mutatónk bár már nem makulátlan (8 győzelem mellett 1 vereség), de a hátralévő három találkozó megnyerésével bebiztosíthatjuk a csoportgyőzelmet.

A III. osztályú csapat további mérkőzései:

Szept. 25. (szombat) 10 óra: DEAC/DSC – MEAFC (Miskolc)
Szept. 26. (vasárnap) 10 óra: Mivas (Miskolc) – DEAC/DSC
Okt. 3. (vasárnap) 10 óra: DEAC/DSC – Marso (Nyíregyháza)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük