Kubatov videóban kérleli a szurkolókat: ne úgy csinálják a karlendítést, hogy nácinak tűnjenek

Sport

Kubatov Gábor, az FTC elnöke sajár szurkolóit kérleli egy Facebook-videóban, hogy a magyar válogatott meccsein történt nézőtéri viselkedések kapcsán ne hozzák a klubot lehetetlen helyzetbe.

Nagyon sok tanulsággal járt a válogatott meccsünk, ahol néhány tébolyult szurkoló miatt a Damoklész kardja ott lebeg a fejünk felett. Arra gondoltam, hogy erről fogok most beszélni. Sokan mondják azt, hogy az UEFA és a nemzetközi szövetségek kettős mércét alkalmaznak. Erről nincs vélemény. Lehet, hogy kettős mércét alkalmaznak, de nekünk tilos erre lehetőséget adni. Ez ezer százalék.

– mondta.

Azt is hozzátette, hogy a huhogást az alapból el kell felejteni, illetve tartózkodni kell a „szexuális” tartalmú mondanivalóktól, mert azt mindig lefordítják az UEFA-ellenőrnek, aki aztán mindezt jegyzőkönyve veszi.

Egy dolog van, amit biztosan nem lehet megtenni, ez pedig a szívtől az égig karlendítés, mert ezt egészen biztosan félre fogják érteni. Nehéz lenne meggyőzni az UEFA-t, hogy ez nem egy náci, kirekesztő karlendítés. Úgy csinálják, ha már mindenféleképp akarják, hogy két kézzel csinálják.

– zárta aggódó sorait Kubatov.