Vitray szerint Hosszú Katinka vezetői is hibáztak

Sport

Vitray Tamás szerint Hosszú Katinka tudta, hogy nincs felkészülve az olimpiára. Méltatlan helyzetbe hozta saját magát és méltatlan helyzetbe hozták őt a vezetői is.

A Kossuth-díjas újságíró, riporter már 21 olimpiát közvetített pályafutása során. A Spirit FM Beszóló című interaktív közéleti rádiós műsorában Hosszú Katinka idei szerepléséről is beszélt. Vitray szerint a nem túl jó eredmények helyett fontosabb arról beszélni, mi vezetett idáig. Szerinte a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő méltatlan helyzetbe hozta saját magát és méltatlan helyzetbe hozták őt a vezetői.

Gondoljunk bele, milyen szavakkal méltattuk Szilágyi Áront 3 olimpiai bajnokságért és hogyan beszélnek most kommentelők, névtelenek és egyáltalán miféle híreket terjesztenek most Hosszú Katinka kudarcáért

– mondta Vitray, aki szerint az Iron Lady a mostani teljesítményével nem pusztította el az eddigi eredményeit és nem létezik, hogy az úszó sport vezetői nem sejtették, hogy baj van, hiszen Vitray maga laikusként is érezte, hogy valami nincs rendben és Hosszú Katinka nem azokat az eredményeket hozza, amelyekkel fel lehet készülni az olimpiára. Egy rafináltabb sportember, aki tudja magáról, hogy nem megy a dolog azt mondta volna, hogy: Beteg vagyok. Hibázott – idézte Vitray szavait az atv.hu.

Vitray Tamás így folytatta:

Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy. Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. Nem vezető az, aki bíztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele?

Hosszú Katinka a 400 vegyesen elért ötödik hely után 200 vegyesen a hetedik helyen zárt Tokióban, a 200 pillangótól pedig visszalépett. Mindenki találgatja, vajon mi állhat gyengébb szereplése mögött.