Miért nincsenek sportfogadási alkalmazások a Play Store-ban?

Sport

Az internetes sportfogadás az előző évtized egyik leggyorsabban növekvő ágazata. Az online sportfogadási oldalak többek között rugalmasságot, valamint mondhatni végeláthatatlan mennyiségű sportfogadási lehetőséget biztosítanak a játékosoknak, akik különböző módokon vehetik igénybe az elérhető szolgáltatásokat.

A digitális világ előrehaladtával már nem feltétlenül PC-n, vagy laptopon, de sokkal inkább mobil eszközökön kötődnek a sportfogadások. Ez részben köszönhető az okostelefonok, tabletek és iPad-ek technológiájának is, mivel ezek a csúcskategóriás kijelzők szinte teljes mértékben felváltják a korábban szabadidős tevékenységekre is használat számítógépeket.

Ez a tendencia alól pedig az online sportfogadás sem kivétel. A különböző sportfogadási alkalmazások viszont csak kis számban, vagy egyáltalán nem találhatóak meg sem a Google Play, sem pedig az Apple App Store-ban. Ez leginkább a Google és az Apple a különböző országokkal kötött szerencsejátékkal kapcsolatos megállapodásának az eredménye.

A szabályok természetesen bármikor megváltozhatnak, hiszen egy a közelmúltban meghozott egyezmény alapján 2021. március 1-től 15 országban engedélyezi a Google a fogadási app-ok elérhetőségét. Ezek az országok között több olyan európai ország is helyet kapott, mint például Spanyolország, vagy éppen Románia. Magyarország viszont egyelőre kimaradt a listából.

A különböző sportfogadási alkalmazások viszont ugyanúgy elérhetőek és használhatóak Magyarországról is. A Google Play és az Apple App Store csak egy-egy elérési útvonal a mobil applikációkhoz. A legfontosabb, hogy a sportfogadási alkalmazásokat ne a különböző szoftver adatbázisokban keressük és ne számítógépről. A telefonokra letöltve az alkalmazások éppúgy települnek, mintha a Store-ból töltöttük volna le őket.

Azok a fogadó oldalak, amelyek rendelkeznek különböző sportfogadási alkalmazásokkal mind feltüntetik az app-ok elérhetőségét a hivatalos weboldalukon. Az alkalmazások ezután néhány érintésből könnyedén letölthetőek (a hivatalos oldalakról), majd telepíthetőek is a telefonokra mindenfajta biztonsági kockázat nélkül.

Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy mikor várható egy újabb bővítés a Play, valamint az App Store-ban a sportfogadási alkalmazásokat illetően, viszont addig is a mobil felhasználók útja az applikációkhoz sportfogadási oldalak hivatalos weboldalán keresztül vezet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük