Floorball: DEAC győzelem a rendhagyó szezonkezdésen

Sport

Az egyetemisták az ARES HC vendégeiként nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát, ám főként Nyisztor Szabolcs és Hoffmann Tamás vezetésével DEAC siker született

A koronavírus jelentősen megtépázta a hazai floorball életet is: gyakorlatilag az utóbbi egy évben tétmérkőzések nélkül maradtak a csapatok és az edzések logisztikája is komoly gondokat okozott az egyesületeknek. A csapatok mégis a folytatás mellett döntöttek, így 2021 tavaszán floorball dömpingre van kilátás.

A DEAC-ra az első fellépés az ARES HC ellen várt. Az érdi csapat ellen előzetesnek esélyesnek számított az egyetemista csapat, ám a hosszú kihagyás miatt nem lehetett kiszámítani a mérkőzés kimenetelét. A debreceniek bő kerettel és több újonccal várták a kezdő sípszót. 

A találkozó első hibáját a hazaiak góllal büntették, ám egy ajándéklabdát Nyisztor Szabolcs is gólra váltott (1:1). Az első harmad összegezve is erről szólt: sok hiba mindkét oldalon, ám a csapatok derekasan küzdöttek. A második játékrészben már egyre inkább floorballt produkáltak a csapatok: az ARES kétgólos előnyt szerzett Molnár Dominik majd Mujahid Tamás góljaival, ám a debreceniek is egyre inkább belelendültek: Okos Csanád szépített, majd Hoffmann Tamás percei következtek. A DEAC 72-ese mesterhármast ért el, amelyre az érdiek csak egy góllal tudtak reagálni. A második szünetig Nyisztor Szabolcs is eredményes volt, így magabiztos előny birtokában várhatta a záró etapot a cívisvárosi csapat (4:6). A 46. percben ismét felzárkóztak egygólra a hazaiak, majd ismételten a debreceniek percei következtek: Hoffmann Tamás emberelőnyben, majd Nyisztor Szabolcs emberhátrányban volt eredményes. Az 55. minutumban Nyisztor Szabolcs véglege eldöntötte a mérkőzést, két ponttal megalapozva a DEAC idei szereplését.

Két kiemelkedő egyéni teljesítmény és lelkes küzdelem: összegezve ennek köszönhető a DEAC győzelme. Van dolga azonban a debreceni csapatnak: sok hibából kell tanulni ahhoz, hogy a következő akadályt is sikerrel vegye az egyetemista csapat.

Salming Férfi OB I
ARES HC – Debreceni EAC 6:10 (1:1, 3:5, 2:4)
Érd, Treff Sportcentrum

A DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (4+1), Hoffmann Tamás (4+0), Praznovszky Pál (1+2), Okos Csanád (1+1), Tarsoly Ádám (0+1)

Fótó: Béres Máté