Huszti Szabolcs és Toldi Gábor váltja Kondás Elemért a Loki kispadján

Sport

Távozik a DVSC vezetőedzői posztjáról Kondás Elemér, helyét Huszti Szabolcs és Toldi Gábor veszi át – jelentette be a DVSC hivatalos sajtótájékoztatón kedd délelőtt.

A dvsc.hu beszámolója szerint Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke elmondta, olyan csapatot és közösséget szeretnének építeni, amely hosszú távon képes arra, hogy öt év alatt legalább háromszor eljusson valamely nemzetközi kupaporondra.

A DVSC elnöke, Szabó Péter szintén nyomatékosította: továbbra is az a célkitűzés, hogy olyan közösség épüljön, amelyhez tartozni akarnak a Loki-szurkolók:

Az elmúlt időszakot nézve sajnos nem láttuk a fejlődés jeleit, mégpedig, hogy ütőképes csapatot építsünk az NB I-re. Nem volt jó az irány, amelyen haladtunk, ezért a váltás mellett döntöttünk. Egyetlen kitételt tartottunk szem előtt, hogy ne a magyar futball forgásából válasszunk vezetőedzőt, mert hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő. Minden döntés hordoz magában rizikót, de annál több lehetőséget is. Biztos vagyok benne, a szakmai stáb bebizonyítja, jó döntést hoztunk, és ténylegesen elindulunk azon az úton, amely garantálja, hogy ismét stabil NB I-es csapattá váljunk.

Tőzsér Dániel sportigazgató szerint az eddigi szakmai stáb félig megfelelt a céloknak, “hisz vezetjük a tabellát, de úgy éreztük, hogy eljött a váltás ideje, melyet meg kellett lépni a töretlen fejlődés érdekében. A DVSC-hez méltó játékkal szeretnénk előrukkolni”. Tőzsér Dániel elmondta, a két szakemberrel fél plusz kétéves szerződést kötöttek.

Huszti Szabolcs tavaly nyáron fejezte be pályafutását a Mol Fehérvár FC színeiben, szeptemberben lett a klub sporttanácsadója, de november végén távozott a székesfehérváriaktól. Toldi Gábort ugyanakkor jól ismeri, hiszen amíg a Vidinél dolgozott, az NB III-ban szereplő Mol Fehérvár II vezetőedzőjének munkáját is segítette.

A korábbi 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs Toldi Gábor nevében is megköszönte, hogy a klub bizalmat szavazott nekik. Tisztában van vele, bátor elhatározás volt őket kinevezni, ám igyekeznek tettekkel igazolni, hogy jó döntés született. A korábban a másodosztályú Csákvárt vezető Toldi Gábor megtiszteltetésnek tartja, hogy a DVSC-ben bizonyíthat.