Bronzérem és 7. hely a debreceni vívóktól

Sport

2021 első vívóversenyén ott folytatták az Interfencing Debrecen SC vívói, ahol a tavalyi évben abbahagyták. Falucskai Márta bronzérmet nyert, Horváth Karolina a 7. helyen végzett a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny serdülő leány kard kategóriájában.

Vasárnap az UTE vívótermében találkoztak a legjobb U15-ös kardvívók. Természetesen a debreceni fiatalok sem hiányozhattak a versenyről. A teremgondokkal küzdő egyesület sportolóin nem látszottak meg a viszontagságok, remek formában vívtak a cívisvárosiak. Falucskai és Horváth magabiztos csoportkört követően, könnyedén győzött a legjobb 32 versenyző között.

Falucskai Márta, Horváth Karolina

A nyolcas döntőbe újabb nagyarányú győzelmet követően előszőr Falucskai Márta jutott be, majd Horváth Karolina egy végletekig kiélezett asszóban győzve csatlakozott klubtársához. A döntőben nyújtott teljesítményének köszönhetően Márta a dobogóra is felállhatott, míg Karolina az előkelő 7. helyen végzett.
Dávid László az egyesület edzője értékelt: „remekül vívtak a lányok mindketten megérdemelték, hogy nyolcas döntőbe jutottak. Ezúton is szeretnék gratulálni nekik. Október óta nincs az egyesületünknek terme, azonban a sportolók elhivatottsága miatt úgy tűnik, hogy a Covid-19 okozta nehézségeket is sikerül leküzdenünk. A lányok újra bebizonyították, hogy a legfontosabb feltétele a sikereknek, az alázatos és szakszerűen elvégzett szakmai munka. Ennek hiányát egy kacsalábon forgó vívócsarnok sem képes pótolni.” A nehéz helyzetben lévő klub szakembere zárszóként hozzátette: „ezek a sportolók azért megérdemelnék, hogy méltó körülmények között dolgozhassanak. Eredményeikkel és hozzáállásukkal már többször bizonyítottak!”

Urbán Ádám