Rossi: Dzsudzsáknak így nehéz lesz visszakerülnie a válogatottba

Sport

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya interjút adott a 24.hu-nak, amelyben a csapat sikeres szereplése mellett arról is szó esett, hogy milyen esélyei vannak a kerettagságra az NB II-ben szereplő DVSC-be ősszel visszatérő Dzsudzsák Balázsnak. Rossi elöljáróban leszögezte, ez nem az ő csapata, hanem a magyar válogatott, az ország csapata, de neki kell kiválasztania a játékosokat, a döntéseket tények alapján hozza meg.

Nem tudom, Balázs szempontjából mennyire volt hasznos, hogy a Debrecent választotta, tisztában vagyok a statisztikáival, tudom, hogy kilenc mérkőzésen játszott, és gólt ugyan nem szerzett, de kiosztott néhány gólpasszt. Olyan csapatban van, amelynek az első osztályban lenne a helye, de a tavalyi katasztrofális idény miatt visszacsúszott az NB II-be

– mondta a szakember.

Dzsudzsák szeretne visszakerülni a válogatottba

Marco Rossi úgy látja, a Loki az ősszel időnként 3-4 góllal is megverte az ellenfeleit, és úgy tűnt,

a csapatnak mindegy volt, hogy Balázs éppen játszik-e vagy sem, nem emelkedett ki a társai közül, pedig a magyar válogatottsági rekorderről beszélünk, aki 108 alkalommal játszott a csapatban, vagyis egyértelmű, hogy képes erre.

Éppen ezért nem érzi indokoltnak Dzsudzsák meghívását, de a válogatott ajtaja előtte is nyitva van, ehhez viszont nagyon komoly teljesítményt kell nyújtania, és olyan csapatban játszania, amely magasabb szintet képvisel, mint a Debrecen – üzente Rossi. Balázson kívül ugyanez igaz a szintén debreceni Korhut Mihályra és Ferenczi Jánosra vagy a vasasos Feczesin Róbertre és Pátkai Mátéra, a másodosztályból nagyon nehéz lesz bekerülniük, de ezt ők is pontosan tudták, amikor odaigazoltak.

A teljes interjú a 24.hu-n olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük