A negyedik hely megszerzését tűzte ki célul a DVSC női kézilabdacsapata

Sport

A negyedik hely megszerzése a cél a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata számára a bajnokság következő idényében.

“Nehezebb időket élünk, éppen ezért nehéz a célkitűzéseket meghatározni. Fel kell készülni rá, hogy ez egy érdekes év lesz, és nem csak arról fog szólni, hogy ki milyen gyors, fizikailag mennyire felkészült, a mentális erőnek nagyobb jelentősége lesz”

– mondta a debreceni klub keddi sajtótájékoztatóján Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

Hozzátette, a bajnokság lebonyolítására több forgatókönyv is van. Létezik olyan alternatíva, hogy néhány hónap alatt lezajlanak az NB I küzdelmei, majd tavasszal következik a nemzetközi kupaszereplés.

“Nagy kihívások elé nézünk. A jelenlegi keretünk és hátterünk elegendő arra, hogy nemzetközi kupás helyen végezzünk, nem titkolt célunk a negyedik hely a bajnokságban”

– szögezte le a klubvezető.

Ábrók Zsolt elmondta, az Európa-ligában szeretnének ismét a csoportkörbe jutni. Az ügyvezető arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek ellenére nem csökkent, sőt bővült a klub támogatói köre. Jelen állás szerint a debreceni mérkőzéseket korlátozások nélkül tekinthetik meg nézők a helyszínen, de ez a járványhelyzet tükrében változhat.

Papp László polgármester arról a jelentős infrastruktúra-fejlesztésről beszélt, amely a Hódos Imre Sportcsarnokban már évekkel ezelőtt elkezdődött, és több lépcsőben valósult meg.

Jelenleg a pálya új talaja készül, amely megfelel az európai szövetség legmagasabb szintű elvárásainak. Emellett két karzattal bővül a nézőtér, megújul a büfé, és jó néhány kiszolgáló helyiség is, valamint elkészült egy funkcionális edzőterem.

Az előző szezon berekesztésekor a DVSC a tabella negyedik helyén állt. A női NB I új idénye szeptember 4-én kezdődik.