Dzsudzsák Balázsnak diplomata útlevele van, a külügy reptette haza az Emírségekből

Sport

A magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket Dzsudzsák Balázs, hogy Magyarországra utazzon. Az Index információi szerint a volt Loki-ászt szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a lap kérdésére megerősítette, hogy Dzsudzsák Balázs hét másik magyar állampolgárral egyetemben valóban rajta van azon a mentesítő járaton, ami az esti órákban landol Magyarországon.

Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot.

Dzsudzsák Balázs rendelkezik diplomata útlevéllel tekintve, hogy a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya

– válaszolta a minisztérium kérdésünkre. Úgy tudjuk, több magyar sportolónak van hasonló okmánya, a futballista is korábban kapta meg a diplomata útlevelét.

A minisztérium válaszában arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala. Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik. Jelenleg is úton van Észak – Amerikába egy járat, ami 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról.

Dzsudzsák Balázzsal nem hosszabbít szerződést az arab klubja

Dzsudzsák karrierje az Emírségekben is lefelé ível, második arab csapata, az al-Ain sem hosszabbít vele, miután az az Ittihad Kalba év elején váratlanul szerződést bontott vele.