Dombi Tibi magányosan futotta le a maratoni távot

Sport

Dombi Tibor, a DVSC élő legendája idén több maratoni versenyen is szeretett volna indulni, de a koronavírus-járvány miatt mindegyik elmaradt, ezért elhatározta, hogy egyedül teljesíti a távot. Mai, nem hivatalos futásával nyolcadik alkalommal teljesítette versenyszerűen a 42 kilométeres távot, most három óra huszonnégy perc alatt.

Dombi Tibor korábbi 35-szörös válogatott labdarúgó fut a debreceni Nagyerdei Stadion és a pallagi városrész közötti szakaszon 2020. április 5-én. A sportoló idén több maratoni versenyen is szeretett volna indulni, de a koronavírus-járvány miatt mindegyik elmaradt, ezért elhatározta, hogy egyedül teljesíti a távot. Dombi Tibor a mai, nem hivatalos futásával nyolcadik alkalommal teljesítette versenyszerűen a 42 kilométeres távot, most három óra huszonnégy perc alatt. MTI/Czeglédi Zsolt

Dombi Tibi több mint 2 évtizedes pályafutása alatt 437 bajnokin lépett pályára a Loki színeiben, és 30 gól fűződik a nevéhez. Legnagyobb erőssége a gyorsasága (és eleinte a tizenegyesek kiharcolása) volt. 35-ször szerepelt a magyar válogatottban, és egy gólt szerzett.

Nemrégiben a Lokomotív Blog szurkolói Tibit megválasztották a klub elsőszámú ikonjává, e nemes küzdelemben Sándor Tamást is sikerült legyőznie: