A debreceni Kálmán Gyöngyvér 8. lett a poreci EB-n

Sport

Az interfencinges vívók közül Battai Sugár a nyitó napon 9. lett női kardban, majd Kálmán Gyöngyvér fantasztikus vívással döntőbe jutott, és a 8. helyet szerezte meg női párbajtőrben. Keddtől a csapatversenyekkel folytatódnak a küzdelmek.

A szombati nyitó napon Battai Sugár a nyolcaddöntőig jutott a poreci kadet Európa-bajnokságon. A nyolcért kellemetlen ellenféltől, de nyerhető mérkőzésen szenvedett vereséget. Kálmán Gyöngyvérnek vasárnap jobban sikerült a folytatás. Magabiztos csoportkört követően sziporkázó vívással jutott a negyeddöntőig. Kálmán Gyöngyvér 8. helye a debreceni párbajtőrvívás legjobb eredménye az Európa- és Világbajnokságok tekintetében.

Battai Sugár önkritikus volt az egyéni után: „nem vívtam jól a nyolcaddöntőmben. Túlbonyolítottam az akcióimat, pedig sokkal egyszerűbben kellett volna vívnom. Nem rágódhatok sokáig a múlton, mert kedden csapatverseny. Vasárnap a helyszínen szorítottam, klubtársamért Gyöngyvérért, akinek ezúton is szeretnék gratulálni. Csakúgy, mint Szeminek (Szemes Gergő), aki tőrben nyert!”

Kálmán Gyöngyvér joggal volt elégedett eredményével: „nagyon élveztem a vívást, és jól is ment. Működtek az edzőmmel együtt begyakorolt elemek és a gyors lábmunkának köszönhetően sikerült kialakítanom a megfelelő szituációkat. Nagyon örülök az egyéni döntőnek!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.