Bajnok a DASE labdarúgó csapata

Sport

Játék nélkül lett bajnok Pöszmet Tibor együttese a hétvégén. A férfi kosarasok is továbbjutottak a rájátszásban: az 5. helyért küzdhetnek meg.

A DASE labdarúgó csapata nem lépett pályára a hétvégén, mivel az erre a fordulóra kiírt DSC elleni derbit már korábban lejátszotta, mégis bajnoki címet ünnepelhetett, miután a Hajdúhadházi FK hazai pályán 1:0-s vereséget szenvedett a Vámospércsi Bocskai SE alakulatától. Így három körrel a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnnyel, 10 ponttal vezetik a megye II északi csoportjának mezőnyét a debreceni egyetemisták.

Gólzápor a labdarúgó megye l-ben

A sereghajtó Püspökladányi LE együtteséhez látogatott a DEAC a Hajdú-Bihar megyei első osztályú bajnokság 28. fordulójában. Sáfár László alakulata a 12. helyről várta a hétvégi összecsapást, amelynek őszi felvonását rendkívül magabiztosan 13-1-re nyerték a Debreceni Egyetem játékosai. A püspökladányi meccsen kezdőként kapott szerepet az újonnan igazolt korábbi DVSC-ikon, Bernáth Csaba, aki rögtön góllal hálálta meg a bizalmat. A találkozó azonban sokkal inkább Csák Zsolt teljesítménye miatt marad emlékezetes, ő öt gólig jutott.

Püspökladányi LE – DEAC 2-8 (2-5)

 

Egyelőre negyedik a DEAC ll

A dobogó harmadik fokáért küzdő DEAC II. a még bajnoki címre is esélyes Báránd KSE gárdáját látta vendégül a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság déli csoportjának 27. fordulójában. Ősszel egy ragyogó első félidei játéknak köszönhetően könnyedén elhozták a három pontot a debreceni fiatalok Bárándról, ám ez most nem sikerült. Így a DEAC ll három fordulóval a zárás előtt negyedik a tabellán, hat ponttal lemaradva a bronzérmes Komádi SE mögött.

DEAC II. – Báránd KSE 0-4 (0-3)

Győztek a rájátszás 3. fordulójában a férfi kosarasok

 

Izgalmas mérkőzésen döntötte el a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a továbbjutás sorsát az MTK Törökbálint ellen. Az összecsapást az utolsó másodpercekben fordította a maga javára a debreceni csapat, így a héten az ötödik helyért játszat a Békési SzSK ellen.

Nagy Ágoston vezetőedző: nagy eredmény, hogy vissza tudtunk térni a múlt heti hullámvölgyből, hiszen akkor nagyon fáradtan mozogtak játékosaink az egyetemi döntő miatt, valamint a motivációs szintet is nehéz fenntartani mindenkinél a bajnokság ezen szakaszában. Az egész mezőny egyik legjobb szerkezetű és legrutinosabb együttesét sikerült legyőznünk, úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk. Nem játszottunk ma igazán jól, de a kritikus második negyed után újra a régi arcát mutatta a csapat és a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe. Külön örülök, hogy a Békéssel játszunk az ötödik helyért, kupahangulatú ki-ki meccset várok a párharctól.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MTK Törökbálint 68-65 (22-20, 14-23, 19-15, 13-7)