Balogh Norbert az olasz élvonalbeli Palermóhoz igazolt

Sport

Az olasz élvonalban szereplő Palermo labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a Debrecentől távozó Balogh Norbert. Az olasz klub 2,2 millió eurót fizetett a játékosért, aki négy és fél év alatt 2,8 millió eurót keres majd.

A szicíliai klub honlapján megjelent közlemény szerint a 19 éves csatár a Palermo negyedik új játékosa a téli átigazolási időszakban. Szerződése – amelyet már aláírt – 2020. június 30-ig szól, és a tavaszi idényben a 22-es számú mezben lép majd pályára.

A DVSC-TEVA honlapja korábban úgy fogalmazott: az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik. A magyar klub szerdai tájékoztatása szerint a csatár játékjogával kapcsolatban 2,2 millió euróban (694,1 millió forint) állapodtak meg a felek, és ezt már teljes egészében át is utalták az olaszok.

A debreceni közlemény emlékeztet rá, hogy a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini a közelmúltban azt nyilatkozta: ötmillió eurót fizetnek a magyar labdarúgóért. Ezzel kapcsolatban a klubvezető a DVSC-nek küldött válaszában úgy fogalmazott, hogy az általa említett összeg magában foglalja a játékos négy és fél éves fizetését is, amely 2,8 millió euró (883,4 millió forint).

A debreceni nevelésű Balogh eddigi pályafutása során 33 NB I-es találkozón játszott és öt gólt szerzett. Korábban tagja volt az utánpótlás-válogatottnak.

A Palermo 19 forduló után a húszcsapatos Serie A tabellájának 16. helyén áll. Davide Ballardini vezetőedzőt hétfőn menesztették, utódja az argentin Guillermo Barros Schelotto lett, aki a mostani idényben a harmadik edzője a csapatnak. Zamparini hivatalba lépése, 2002 júliusa óta harminc edzőváltás történt a csapatnál.