A 2018-as olimpiai éremszerzés a magyar korcsolyaszövetség célja

Sport

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke szerint a rövidpályás gyorskorcsolyázók éremszerzése a cél a 2018-as pjongcsangi olimpián.

A MOKSZ vezetője erről a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt, s hozzátette, a férfiak és a nők is olyan eredményeket értek el az elmúlt években, hogy a szövetség nem is tűzhet ki más célt a következő téli játékokra, mint mindkét nem esetében az éremszerzést, illetve egy arany megnyerését.

“A Magyar Olimpiai Bizottság és az állami sportvezetés is mellettünk áll, de ennek az olimpiai programnak a megvalósításához a mostani 380 millió forintos támogatás nem elegendő” – jelentette ki Kósa Lajos, s kitért arra, hogy a legutóbbi egyeztetésen a MOB az eredményektől tette függővé a támogatás növelését. “Azt gondolom, hogy a világ-, és Európa-bajnokságokon, valamint a világkupákon egyéniben és váltóban mutatott teljesítményünknél többet nem tudunk letenni az asztalra” – mondta a MOKSZ elnöke.

Kósa Lajos kiemelte, hogy a rövidpályás csapatoknál “szerencsés a konstelláció”, mert az idősebb, tapasztaltabb versenyzők mellett ott vannak a fiatalok. A MOKSZ elnöke beszámolt róla, hogy a MOB idei rangsorában, amelyben az olimpiai versenyszámok világversenyein elért eredmények alapján értékelték a 17 kiemelt sportágat, a korcsolyasport történelmi sikert elérve harmadik lett az úszás és a kajak-kenu mögött.