Több tízezer kétes eredetű tablettát találtak a NAV pénzügyőrei Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

Több tízezer kétes eredetű tablettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Csongrád-Csanád vármegyében.

Németországba tartott három utasával egy kockázatosnak ítélt litván furgon, amit Nagylaknál ellenőriztek a pénzügyőrök. Az egyenruhások a raktér átvizsgálásakor három olyan leragasztott kartondobozra figyeltek fel, amiket sem az utasok, sem a sofőr nem vallott magáénak. A gépkocsi vezetője mindössze annyit árult el, hogy a ládákat Romániában vette fel, de azt nem tudta, hogy mi van bennük. A pénzügyőröknek gyorsan világossá vált, miért nem vállalta senki a csomagokat.

Összesen 26.620 olyan pirula volt a kartonokban, amelyekhez sem okmány, sem bizonylat nem tartozott.

A készítményeket szakértő is megvizsgálta, aki megállapította, hogy a gyógyszerekhez engedély szükséges. A termékek nem szerepelnek a gyógyszerügyi hatóság adatbázisában, és a szállítás körülményei sem felelnek meg az előírt szabályoknak, mennyisége pedig egyértelműen átlépi a személyes használat volumenét.

A szükséges okmányok hiánya miatt gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a készítmények hamisak, ezért a további eljárás lefolytatása érdekében az egyenruhások értesítették a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

(NAV)

Fotó: illusztráció