Nyíradonytól az M35-ös autópályáig menekült a rendőrök elől egy embercsempész

Nyíradonytól az M35-ös autópályáig menekült a rendőrök elől egy embercsempész

Rendőrség

A rendőrök Nyíradony belterületén akartak megállítani egy autót 2024. március 31-én hajnalban. A sofőr a megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyta, és egészen az M35-ös autópályáig hajtott, majd kiugrott a gépkocsiból és elmenekült. Az egyenruhások a járműben öt, magukat nepáli állampolgárnak valló külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Előállították, majd átadták őket a román határrendőrségnek.

A hajdú-bihari nyomozók a sofőr ellen hajtóvadászatot indítottak és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen szerdán a fővárosban elfogták a férfit. Az eljárás során az is kiderült, hogy a hátrahagyott autón nem az eredeti rendszám volt.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói a 22 éves moldovai férfit embercsempészés és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Beismerő vallomást tett.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.