tűz Szerepen

Kiégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Szerepen

Rendőrség

Tűz ütött ki szombat délután egy családi házban Szerepen, a Vörösmarty utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval.

A nyolcvan négyzetméteres épület teljes terjedelmében lángolt, ezért azt két vízsugárral oltották a tűzoltók. A házban négyen éltek, a ház lakhatatlanná vált. A lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Elakadt egy lift vasárnap késő délután Debrecenben, a Görgey utca egyik társasházában. A Debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével kinyitották a liftajtót és a bennrekedt utast kiszabadították.

Avartűz ütött ki Hajdúszovát és Derecske között vasárnap este, amit a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy méhésznek is segítséget nyújtottak hétfő délután. Debrecenben, a Nagyerdei körúton egy tizenöt méter magas fa lombkoronájában volt egy méhraj, ezért gépezetes tolólétrán vitték fel oda a méhészt, aki befogta a méheket.