Debreceni építkezésekről lopott bocskaikerti

Háromszor is visszament lopni ugyanarra a debreceni építkezésre

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy bocskaikerti lakost.

A tulajdonos tett bejelentést a rendőrségre 2023. május 24-én este arról, hogy az építkezésén tetten ért egy betörőt. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a 49 éves férfit, akit előállítását követően gyanúsítottként hallgattak ki a bűnügyesek.

A nyomozás adatai szerint a bocskaikerti lakos először 2023 áprilisában surrant be erre a debreceni építkezésre, majd május 23-án visszatért, és 24-én újabb kanyart akart tenni. Az első két sikerrel járt besurranása során főleg értékes műszaki eszközöket, építőipari gépeket lopott. Az ütvefúrók, csavarbehajtók, valamint akkumulátoraik összértéke közel 1 millió forintot tett ki.

Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, és az otthonában tartott kutatás során a nyomozók több mint 100 különböző eszközt, gépet foglaltak le. Mindet debreceni építkezésekről lopta.

A férfi nevéhez köthető közel egy tucat besurranás és lopás. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.