Rablás Debrecenben, a Sinai Miklós utcán

Kirabolt egy nénit Debrecenben – hamarosan felelősségre vonják

Rendőrség

2022. október 10-én érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy 71 éves nőt kiraboltak Debrecenben, a Sinai Miklós utcában – idézte fel a rendőrség.

Több járőr és bűnügyi egység is azonnal a helyszínre ment. Mivel a bűncselekmény fényes nappal történt, így minél több szemtanút próbáltak keresni azért, hogy pontos személyleírást kapjanak az elkövetőről. Többen egy középkorú férfiról számoltak be, aki miután a sértett elesett, sietve távozott az épületek között.

A nyomozók a beszerzett információk segítségével pár órán belül azonosították a helyi lakost, akit már másnap el is fogtak. A nyomozás adatai szerint a férfi egy bolttól kezdte követni áldozatát, majd a megfelelő pillanatban ellökte és kivette a táskájából a pénztárcát. A bűnügyesek rablás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2022. október 13-án elrendelt.

Az ügy most új szakaszába lépett, a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek – közölte a hatóság.