A nyílt utcán akartak megerőszakolni egy nőt Hajdúszoboszlón

A nyílt utcán akart megerőszakolni egy nőt Hajdúszoboszlón, késsel meg is szúrta

Rendőrség

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozója 2023. január 7-én éjszaka. A rendőrség közleménye szerint a nyomozó felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját, és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk és leszedte a férfit a nőről, aki azonnal felállt és zihálva elfutott.

A szabadnapos nyomozó tájékoztatta a támadót arról, hogy ő rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.

Nem sokkal később a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a lányát megtámadták, valaki a nyílt utcán leteperte a földre, meg akarta erőszakolni és a mellkasán meg is szúrta.

A nyomozás adatai szerint a sértett a Hőforrás utcán sétált, amikor észrevette, hogy valaki követi őt. Szaporázta a lépéseit, végül már futott, de az ismeretlen végig a nyomában volt. Az Alkotás utcában érte utol a támadó, aki a földre lökte, ráfeküdt, majd egy kést szorított a mellkasához és megfenyegette, hogyha sikítani mer, akkor megöli. A dulakodás közben a férfi egyszer meg is szúrta a 21 éves nőt, mint később kiderült, könnyű sérüléseket okozva ezzel.

A 25 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.