Furtai csaló

Idős férfit szédített ez a nő Debrecenben, de csak a nyugdíjára fájt a foga

Rendőrség
string(366) "SELECT nap_posts.* FROM nap_posts LEFT JOIN nap_term_relationships tr ON (nap_posts.ID = tr.object_id) WHERE 1=1 AND nap_posts.post_name = 'ccb86d25956700a876533ae57b8a746f' AND nap_posts.post_type = 'oembed_cache' AND ((nap_posts.post_status = 'publish')) AND tr.object_id IS NOT NULL GROUP BY nap_posts.ID ORDER BY nap_posts.post_date DESC "

Február 11-én tett feljelentést egy férfi a rendőrségen arról, hogy meglopták. Az idős ember nyugdíja tűnt el a lakásából, az elkövető a kabátja belső zsebéből lopott el 270 ezer forintot.

A gyanú hamar egy nőre terelődött, akit napokkal a bűncselekmény elkövetése előtt ismert meg. Már az első találkozás során kiderült, hogy a későbbi sértett hamarosan megkapja a nyugdíját. Az újdonsült ismerős a pénz érkezésének napján mindenáron találkozni akart a férfival. Ott volt, amikor a sértett felvette a pénzt egy bankautomatából, kérésére enni-innivalót vásárolt neki, sőt a telefonkártyáját is feltöltötte, majd felmentek a lakására, ahol rövid italozást követően elaludt a férfi. Mire felkelt hűlt helyét találta a nőnek, és a nyugdíjból megmaradt 270 ezer forint is eltűnt.

A nyomozás adatai szerint a nő módszeresen arra törekedett, hogy minél több pénzt szerezzen meg a férfitól, még csak nem is a saját nevén mutatkozott be, de a lakhelyét illetően is félrevezette áldozatát.

A rendőrök 2022. február 21-én furtai otthonában fogták el a nőt, akit előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.