Rablás debreceni villamos

14 és 18 éves fiú rabolt a debreceni villamoson: felelni fognak tettükért

Rendőrség

Mint arról beszámoltunk, 2022. január 23-án délután Debrecen belvárosában két ismeretlen fiatal pénzt követelt két 17 éves fiútól. A fiúk nem adtak pénzt, igyekeztek elkerülni a zaklatást, ezért felszálltak a villamosra. A két fiatal azonban nem adta fel, tovább követték őket, miközben folyamatosan fenyegetőztek. Végül a két fiú átadott 16 000 forintot, majd a következő megállónál leszálltak a villamosról, és egy közelben tartózkodó közterület-felügyelőtől kértek segítséget, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A bejelentést követően a helyi nyomozók, járőrök azonnal az elkövetők felkutatásába kezdtek. A beszerzett adatok, valamint a kapott személyleírások alapján az egyik fiatalt három órával később a Petőfi téren, a másikat pedig röviddel ezután, a buszpályaudvaron fogták el.

A 18 éves derecskei, valamint a 14 éves hajdúdorogi lakost a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozásra. Letartóztatásukat az ügyészség javaslatára a Debreceni Járásbíróság elrendelte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya velük szemben rablás bűntett és zaklatás vétség elkövetésének meglapozott gyanúja folytatta le az eljárást. A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.