Lefülelték a tócóskerti fosztogatókat

Rendőrség

Több járművet is feltört az a két férfi Debrecenben, akik akkor kerültek a rendőrség látómezejébe, amikor 2020 december 15-én hajnalban feltörtek két autót a Tócóskertben. A beszámoló szerint a két gyanus alak egy autóba ülve nagy gázzal elhajtottak a Derék utca felé – írja a police.hu Az ügy most lépett ügyészségi fázisba.

A jelzést követően a járőrök azonnal a megadott címre mentek, ahol két feltört jármű fogadta őket.

Adatgyűjtést követően a rendőrök a helyszíntől nem messze – egy erdős részen leállított autóban – megtalálták az ellopott szerszámgépeket.

 

Mint kiderült, a két férfi a zsákmányt a gépkocsijukba pakolták, de tartottak a rendőri ellenőrzéstől, ezért azt a környéken leparkolták és gyalogosan távoztak.

A járőrök a feltételezett elkövetőket még aznap az otthonaikban elfogták, majd előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy a gyanúsítottak 2020 decemberében további járműveket törtek fel Debrecenben, amikből különböző szerszámokat, akkumulátorokat, elektronikai eszközöket loptak.

Velük szemben a rendőrség háromrendbeli lopás bűntett és háromrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.