Rövid időn belül három autót is ellopott ez a hajdúhadházi fiatalember

Rendőrség

Pár hét leforgása alatt összesen három gépjárművet lopott el egy 22 éves férfi – közölte a rendőrség.

A fiatalember bűnlajstroma 2021. szeptember 26-án kezdődött. Volt munkáltatójához tért vissza azon az éjszakán, és úgy döntött, hogy elviszi a debreceni telephelyen parkoló kisteherautót. Tudta a járást, így könnyűszerrel az indítókulcsokhoz jutott, majd elindult a gépjárművel. Rövid kocsikázást követően azonban észrevette, hogy valami probléma van a teherautóval. Mint kiderült, leégette a kuplungot, ezért leparkolt vele egy félreeső utcában, és gyalog folytatta útját.

Következő kalandja 2021. október 3-án indult. Megtudta, hogy egyik ismerősének apja elutazott. Megjelent az ingatlannál, betört a házba, magához vette az udvaron parkoló Mercedes kulcsait és egészen Győrig hajtott. Ott pár napot elidőzött, majd a kocsit hátrahagyva, egy ingatlan kertjéből ellopott újabb autóval indult el Hajdú-Bihar megye irányába 2021. október 20-án.

Alig ért be Debrecenbe, szirénázó rendőrautó állította meg. Az egyenruhások ellenőrizték a kocsi adatait, valamint igazoltatták a fiatal sofőrt is. Hamar egyértelművé vált, hogy a Győrből ellopott járművet találták meg.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a hajdúhadházi lakost, majd bűnügyi őrizetbe vették. Jármű önkényes elvétele, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, valamint mind a három gépjárművet megtalálták és lefoglalták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük