ATM

Idős nő hagyta el a bankkártyáját Debrecenben, 200 ezer forintja bánta

Rendőrség

A rendőrségen személyesen tett feljelentést egy nő 2021. június 17-én arról, hogy valaki közel 200 ezer forintot vett le a bankkártyájáról. A sértett délelőtt hagyta el a táskáját a benne lévő pénztárcájával, mobiltelefonjával és más értéktárgyaival együtt Debrecenben. Hazaérve azonnal ellenőrizte netbankon az aznapi pénzforgalmát, és akkor döbbent rá, hogy valaki többször is sikeres tranzakciót hajtott végre a bankkártyájával.

A rendőrök az ügy felderítésébe kezdtek, majd azonosítottak egy férfit, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 30 éves helyi lakost előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Részletes beismerő vallomást tett és elmondta a nyomozóknak, hogy a Jászai Mari téren találta meg a táskát, majd egy kevésbé forgalmas helyen gyorsan átnézte. Mivel a pénztárcában a bankkártya mellett egy PIN-kódot is talált, így az első útja egy bevásárlóközpontba vezetett. Nem vásárolni akart, hanem egy bankautomatát keresett, majd közel 200 ezer forintot vett le a sértett számlájáról.

A Debreceni Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

A bankkártyát és a PIN-kódot ne tárolja egy helyen! Ne írja rá a bankkártyára a kódot.
Ha a bankkártyát használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését.
Abban az esetben, ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal tiltsák le azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük