Így ért véget a kalandos kocsikázás Létavértesen

Rendőrség

Az átmulatott nap után két autót is elkötött a két helyi férfi.


A két létavértes lakos 2021. február 28-án délután kezdett iszogatni egyikük létavértesi otthonában. A 24 éves vendéglátó kora este gondolta úgy, hogy egyik ismerőse nála hagyott autóját el kellene vinni megtankolni. Ugyan jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, és alkoholt is fogyasztott, mégis beültek 35 éves barátjával a kocsiba, majd elindultak a helyi benzinkútra. Sokáig nem jutottak, mivel az Arany János utcában villanyoszlopnak hajtott.

Egyikőjük sem sérült meg a balesetben, így az újabb fejtörést az okozta, hogy hogyan kellene az autót kihúzni az árokból. Megvitatták a kérdést, majd arra jutottak, hogy a legjobb döntés az lesz, ha a fiatalabbik férfi munkahelyéről elhoznak egy kisteherautót és azzal hazahúzzák az összetört gépkocsit. Így is tettek, a munkáltató engedélye nélkül elhozták a járművet a munkahelyről, majd visszamentek a helyszínre és elkezdték vontatni az autót. A 24 éves férfi a teherautót vezette, barátja pedig a vontatott járműbe ült be és próbálta irányítani. A rendőrök ekkor állították meg és számoltatták el őket. Mindketten pozitív értéket fújtak az alkoholszondába és mint kiderült, a 35 éves férfi se rendelkezett vezetői engedéllyel. Az egyenruhások előállították őket a rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két helyi lakost.

A 24 éves férfinak kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség miatt kell felelnie, míg 35 éves barátjával szemben jármű önkényes elvétele bűntett, továbbá járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A létavértesi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.