Megfogta és vitte az őrizetlenül hagyott táskát

Rendőrség

A berettyóújfalui nyomozók hiánytalanul megtalálták és lefoglalták a táskát, majd visszaadták a sértettnek. Befejeződött a nyomozás az ügyben.

A rendőrségre 2021. március 5-én 11 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a berettyóújfalui parkban elloptak egy táskát. A rendőrök a helyszínre mentek és a gyors adatgyűjtésüknek, valamint személyismeretüknek köszönhetően hamar a látókörükbe került egy férfi, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A gáborjáni lakos otthonában tartott kutatás során hiánytalanul megtalálták a táskát és a benne lévő értékeket. Gyanúsítotti kihallgatásán az 53 éves férfi beismerő vallomást tett, azonban magyarázatot nem tudott adni tettére. Autójából vette észre a padon hagyott sporttáskát, visszament érte, betette a járművébe, majd hazavitte.

A nyomozók még aznap visszaadták a táskát a tulajdonosának.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás a férfival szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.