Halálra gázolt egy kerékpárost Hajdúdorogon

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyorshajtása miatt nem tudta elkerülni a balesetet.

A vádlott 2020. december 4-én, délelőtt 11 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett Hajdúdorogon a megengedett 50 km/h sebességet túllépve, 70-80 km/h sebességgel.

Az egyik útkereszteződéshez érkezve a vádlott észlelte a jobbról közelítő, a csomagtartóján nagy méretű zsákot szállító kerékpárost, aki szabálytalanul hajtott rá arra az útra, amelyen elsőbbségi helyzetben közlekedett a vádlott, nem adta meg részére az elhaladási elsőbbséget. A vádlott ezért vészfékezést és balra történő elkormányzást alkalmazott, azonban a balesetet elkerülni nem tudta, a gépkocsi jobb első sarokrészével nekiütközött a kerékpárosnak közel 50 km/h sebességgel.

A sértett az ütközés következtében olyan többszörös és súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

A vádlott jelentős mértékű sebességtúllépése miatt nem tudta elhárítani a balesetet.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük