Rendőrautó

Idős nőt rabolt ki Hajdúböszörményben

Rendőrség

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy balmazújvárosi férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021. január 6-án 10 óra 30 perc körül Hajdúböszörmény, Szent István téren egy idős nő kezéből kitépte a szatyrát, majd azzal elfutott. A férfi menekülése során kivette a szatyorban talált pénztárcából a pénzt, majd a tárcát és a táskát eldobta.

Az idős nő az esetet követően értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, megkezdték a környező utcák átvizsgálását, és a helyszíntől nem messze – a kapott személyleírás alapján – felismerték a feltételezett elkövetőt. A járőrök átvizsgálták a balmazújvárosi lakos ruházatát, amely során a kabátjában közel 14 ezer forintot találtak. A férfi először azt mondta a rendőröknek, hogy a pénzt a főnökétől kapta, de kiderült, hogy több hete nem is járt a munkahelyén. Végül elismerte cselekményét.

A 31 éves férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomást tett. A nyomozók a pénzt lefoglalták, majd hiánytalanul visszaadták az idős nőnek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.