Egy anya és három lánya állt bosszút a sértetten Hencidán

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az anya és három lánya ellen, akik rátámadtak a gyalogosan hazafelé tartó sértettre Hencidán.

A vádlottak egyik családtagját bűncselekmény elkövetése miatt az illetékes járásbíróság jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte, majd mivel azt az érintett önként nem teljesítette, a büntetés végrehajtási bíró szabadságvesztés büntetésre változtatta át. Az erről való tudomásszerzést követően a vádlottak nagyon felháborodtak és a helyzet miatt a sértettet tették felelőssé.

2019. március 25-én 18 óra körüli időpontban a sértett és egyik rokona gyalogosan, illetve kerékpárt tolva a lakóhelyük irányába haladtak Hencidán, amikoris velük szembe ment az idősebb vádlott két lányával. Amikor észlelték a sértett közeledését az anya indulatos lett, szidta a sértettet és családját, hangoztatva, hogy miattuk került a fia börtönbe.

Röviddel ezt követően az anya és két lánya az utcán felvettek egy-egy ököl nagyságú követ és a sértett, valamint a vele együtt lévő személy felé dobták, azonban a kövek nem találták el őket.

Ennek következtében a sértett és a vádlottak között hangos, indulatos szóváltás alakult ki, majd az anya és két lánya rátámadtak a sértettre, megragadták és cibálni kezdték a haját. A vitatkozást meghallva a negyedik vádlott kiszaladt az utcára és bekapcsolódott a sértett bántalmazásába akként, hogy lefogta a nő kezeit. A dulakodás során az egyik vádlott egy kődarabbal kétszer fejen ütötte a sértettet, majd egy másik vádlott a földre kerülő nő hátába rúgott. A vádlottak ezután otthagyták a megvert sértettet.

A bántalmazás következtében a sértettnek a fején több helyen 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett, valamint agyrázkódást is szenvedett. Figyelemmel azonban a bántalmazás módjára és eszközére megállapítható, hogy a vádlottak szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban a három felnőttkorú vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, míg a fiatalkorú vádlott esetében indítványt tett arra, hogy a járásbíróság őt hosszabb tartamra bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság elkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyláshoz való jogukról.